Pekla do kiełbasy zwyczajnej peklosól z ziołami

Pekla do kiełbasy zwyczajnej peklosól z ziołami

Pełny opis przedmiotu
Zamów do 12:00!
Wyślemy paczkę tego samego dnia.

Parametry produktu

Stan:
Nowy
Kod producenta:
410014
Stan opakowania:
oryginalne
Marka:
Browin
Nazwa handlowa:
Pekla do kiełbasy zwyczajnej peklosól z ziołami
Waga:
65
EAN (GTIN):
5908277716509
Pokaż wszystkie parametry

Pekla do kiełbasy zwyczajnej

... bo domowe jest lepsze! Saletra z mieszanką ziół i przypraw idealnie sprawdzi się do przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Dzięki peklowaniu mięso zachowa apetyczny kolor i będzie stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła i przyprawy zapewnią mu zaś doskonały smak i wyjątkowy aromat.

Przepis na Kiełbasę Zwyczajną

Naszykuj: 600 g łopatki, 500 g karczku, 400 g boczku, 200 g słoniny, 200 g wołowiny, 100 g schabu, 100 ml wody, 1 opakowanie Pekli do Kiełbasy Zwyczajnej, jelita wieprzowe. Karczek, łopatkę oraz schab zmiel na maszynce o oczkach 12 mm. Boczek i słoninę zmiel na maszynce o oczkach 8 mm. Wołowinę zmiel dwukrotnie na najdrobniejszych oczkach. Do wołowiny dodaj 100 ml zimnej wody i wyrób ją aż do pojawienia się białego kleiku. Następnie wszystkie rodzaje mięsa połącz ze sobą, dodaj 1 opakowanie Pekli i dokładnie wyrób. Odstaw do lodówki na 24 h. Na 20 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki, przygotuj jelita wieprzowe. Dokładnie opłucz je i pozostaw w letniej wodzie. Wyjmij mięso i wyrabiaj jeszcze przez chwilę, następnie spróbuj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Za pomocą maszynki do nadziewania napełniaj jelita (dosyć ciasno, ale umożliwiając skręcenie serdelków oraz ich uformowanie). Kiełbasę pozostaw do obsuszenia ok. 1-2 h w temperaturze pokojowej. Najlepiej w pozycji wiszącej np. na stojaku wędliniarskim. Po obsuszeniu przełóż kiełbasę do wędzarni i wędź w temperaturze 50-60°C przez 1,5 h (do uzyskania złotej barwy). Po tym czasie sparz kiełbasę w wodzie o temperaturze 75°C przez ok. 15 minut (odkrój fragment i skontroluj czy wyrób jest sparzony).

Składniki: sól kamienna niejodowana — chlorek sodu (NaCl), mieszanka ziół i przypraw (czosnek granulowany, pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa, czerwona papryka ostra), azotan potasu (E252).

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Okazje
dnia
Zobacz więcej
Warunki zwrotów
Twoje prawa pozakupowe
Zwrot: Zwrot możliwy
Czas na zwrot: 14 dni
Koszt zwrotu pokrywa: Kupujący
Dodatkowe warunki sprzedawcy
  • Nie przyjmę zwrotu, jeśli nadasz przesyłkę za pobraniem
  • Otrzymujesz gratis? – w przypadku zwrotu towaru odeślij go również do nas
  • Rękojmia wyłączona dla przedsiębiorców w zakresie dopuszczalnym przez prawo
Metody wysyłki
Podczas tworzenia tej oferty sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin. Przewidywane czasy dostawy przez serwis Taniey.

Płatność z góry
Odbiór w punkcie
InPost Paczkomaty® 24/7: pon. 1 wrz. - wt. 2 wrz. w punkcie 18,00 zł Maks. 20 szt. w paczce
Kurier
DPD Kurier: pon. 1 wrz. u Ciebie 20,00 zł Maks. 25 szt. w paczce
Odbiór u sprzedawcy
Odbiór osobisty: pon. 1 wrz. - wt. 2 wrz. u Ciebie 0,00 zł Maks. 999 szt. w paczce
Płatność przy odbiorze
Kurier
DPD Kurier: pon. 1 wrz. u Ciebie 26,00 zł Maks. 25 szt. w paczce
Gwarancja
Gwarancja
Rodzaj gwarancji: Producenta/dystrybutora
Okres gwarancji: 24 miesiące
Rękojmia
Rodzaj rękojmi: Rękojmia standardowa
Okres rękojmi: 24 miesiące
Parametry produktu
Podstawowe parametry
Stan: Nowy
Stan opakowania: oryginalne
Marka: Browin
Nazwa handlowa: Pekla do kiełbasy zwyczajnej peklosól z ziołami
Waga: 65
Dodatkowe parametry
Kod producenta: 410014
EAN (GTIN): 5908277716509
Informacje dot. bezpieczeństwa
Producent
  • Sprzedawca nie uzupełnił informacji o producencie.
Osoba odpowiedzialna
  • Sprzedawca nie uzupełnił informacji o osobie odpowiedzialnej.
Załączone pliki
  • Sprzedawca nie dołączył żadnych plików.
Załączniki do oferty
Załączone pliki
  • Sprzedawca nie dołączył żadnych plików.
Informacje o sprzedającym
Extra Small (xs)
Small (sm)
Medium (md)
Large (lg)
X-Large (xl)
XX-Large (xxl)