Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g
Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g
Pełny opis przedmiotuWyślemy paczkę tego samego dnia.
za sztukę:
12,00 zł
ze sprzedawcą:
Zobacz wszystkie metody wysyłki.
Gwarancja na okres 24 miesiące.
Masz 14 dni na odstąpienie od umowy.
Parametry produktu
- Stan:
- Nowy
- Kod producenta:
- 333497834
- Stan opakowania:
- oryginalne
- Marka:
- Jelux
- Nazwa handlowa:
- Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g
- Waga:
- 0.14
- EAN (GTIN):
- 5905261003171
Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g


Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach grillowania. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje kiełbasie wyrazisty, szlachetny charakter. Idealna na majówkę.
✔️ 140 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg domowego wyrobu.
✔️ Składniki mieszanki: sól, czosnek, pieprz czarny, papryka wędzona, kolendra.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Przepis na Grillową (na 5 kg mięsa) Składniki:
Świeża łopatka wieprzowa - 3,5 kg Świeży boczek bez skóry - 1,5 kg Mieszanka przypraw Jelux do kiełbasy grillowej - 140 g (28g na 1kg mięsa) Zimna woda - 350 ml Jelita wieprzowe 24/26 Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie mięsa:
Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm. Boczek mielimy na sitku 6 mm. Mieszamy oba rodzaje mięsa. 2. Przygotowanie farszu:
Dodajemy mieszankę do kiełbasy grillowej. Wlewamy 350 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości. 3. Leżakowanie farszu:
Odkładamy na 2-3 godzin do lodówki. 4. Nabijanie jelit:
Po upływie 2-3 godzin ponownie mieszamy farsz. Nabijamy jelita wieprzowe 24/26 i okręcamy w kawałki o dowolnej długości. 5. Parzenie kiełbasy:
Parzymy kiełbasę w wodzie o temperaturze 75-78 °C do momentu uzyskania 68-70°C wewnątrz wyrobu.
Po parzeniu wkładamy kiełbasę do bardzo zimnej wody na około 5 minut w celu szybkiego wychłodzenia 6. Gotowy produkt:
Po zakończeniu chłodzeniu kiełbasa grillowa jest gotowa do wrzucenia na ruszt.
