Przyprawa do kiełbasy krakowskiej 50g
Przyprawa do kiełbasy krakowskiej 50g
Pełny opis przedmiotuWyślemy paczkę tego samego dnia.
za sztukę:
9,00 zł
ze sprzedawcą:
Zobacz wszystkie metody wysyłki.
Gwarancja na okres 24 miesiące.
Masz 14 dni na odstąpienie od umowy.
Parametry produktu
- Stan:
- Nowy
- Kod producenta:
- 194411953
- Stan opakowania:
- oryginalne
- Marka:
- Jelux
- Nazwa handlowa:
- Przyprawa do kiełbasy krakowskiej 50g
- Waga:
- 0.06
- EAN (GTIN):
- 5905261001559
Przyprawa do kiełbasy krakowskiej 50g


Mieszanka do kiełbasy krakowskiej - to naturalne składniki bez dodatku soli oraz konserwantów, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy krakowskiej.
Mieszanka do kiełbasy krakowskiej - to naturalne składniki bez dodatku soli oraz konserwantów, które pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – polecamy do przygotowania kiełbasy krakowskiej.
✔️ 50 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg domowego wyrobu.
✔️ Składniki: pieprz czarny, czosnek grys, kolendra, cukier, ziele angielskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Przepis na Kiełbasę Krakowską
Składniki:
mięso: - 70% - łopatka wieprzowa
- 20% - boczek wieprzowy
- 10% - mięso z golonki wieprzowej
osłonka białkowa Ø65 karmelowa przyprawy na 1 kg mięsa: - peklosól – 18g
- przyprawa do krakowskiej - 8,5g
100 ml zimnej wody Sposób przygotowania:
Mięso kroimy i peklujemy osobno 48 godz. Po tym czasie mielimy połowę łopatki
przez szarpak, a druga połowa zostaje pokrojona w kostkę 1x1 cm, 2x2 cm. Boczek
mielimy na 8mm. Do golonki dodajemy wszystkie przyprawy i mielimy przez sitko
makowe (najdrobniejsze). Do zmielonego mięsa dodajemy 100 ml zimnej wody i
dobrze wyrabiamy do kleistości. Odstawiamy na 2-3 godz. W tym czasie osłonki
moczymy w ciepłej wodzie około 1 godziny.
Po upływie czasu robimy batony około 1 kg. Wędzimy w temperaturze około 65°C
do uzyskania ciemnego koloru (około 4-5 godz). Następnie parzymy w temperaturze
80°C około 50 minut, po sparzeniu hartujemy w zimnej wodzie ok. 10 minut.
Po wystudzeniu w lodówce jest gotowa do spożycia.
Smacznego!

